9 tips voor de perfecte selfie


Selfies3Foto’s van onszelf maken, dat doen we toch al sinds de camera is uitgevonden. Maar in 2013 is het ook echt een ‘ding’ geworden. De welbekende ‘Selfie’. En sinds de komst van instagram en snapchat delen we de selfie maar al te graag.

Daarom is het ook wel van belang om zo goed mogelijk op deze selfies te verschijnen. Hoe doe je dat? Hieronder heb ik de leukste tips voor je uitgezocht.

1. Tilt je kin een klein beetje

Recht de camera in kijken is vaak niet de beste ‘hoek’. En het tilten helpt een dubbele kin te verdoezelen.

2. Let op je houding, borst vooruit kont naar achter

Met de juiste houding oog je slanker en straal je (veel) zelfvertrouwen uit.

3. Zorg voor goede belichting

De juiste lichtval is alles als het aankomt op een mooie selfie.

4.Ken je goede kant

De meeste van ons hebben een goede kant.  Fotografeer jezelf van die kant.

selfiesogood

5. Focus op lippen en ogen

Dit zijn je gelaatstrekken die de het meeste aandacht krijgen in een selfie. Zorg dat je lippen verzorgt zijn en je ogen (wimpers) opvallen.

6. Relax

Foto’s moet je niet forceren. Dit zie je meteen terug. Ontspan voor het beste resultaat.

7. Wees geduldig

Soms duurt het even voordat je eindelijk een selfie hebt die op je spiegelbeeld lijkt. Daarom is het belangrijk om niet snel op te geven. Het is niet meer dan normaal op tig selfies te maken voordat je de juiste selfie te pakken hebt.

8. Duckface is uit: adem in

Je maakt een foto, maar wat doe je met je mond.. duckface! Ik heb zelf teveel foto’s met een duckface haha. Maar wat nu helemaal in blijkt te zijn is het licht in ademen. Doe je lippen iets van elkaar af en adem in. Ziet er best goed uit al zeg ik het zelf.

9. Let op je achtergrond

Een mooie foto met een messy achtergrond. Het trekt de aandacht weg van jouw prachtig kiekje en regelrecht naar al die zooi achter op de foto. In één woord zonde!

 

Wat is jouw tip voor een goede selfie?