Woensdag weetje: snel droog haar


Snel droog1Sinds ik mijn haar beter begrijp, pas ik zo min mogelijk hitte toe. Wat af en toe niet zo praktisch is. Bijvoorbeeld met het drogen van mijn haar. Met een fohn (hitte) heb ik binnen een kwartiertje mijn haar droog. Maar als ik mijn haar aan de lucht droog laat worden kan het uren duren.

Je snapt zelf dat ik hier niet ieder keer zin in heb dus ik ging op zoek naar wat tips en trucs!

  1. Na het wassen meteen water uit het haar knijpen.
  2. Uitkammen. Met een grove kam voorzichtig ontwarren.
  3. De juiste ‘handdoek’ gebruiken. Een microfiber zorgt er voor dat overtollig vocht sneller wordt verwijderd.
  4. Anti-frizz serum gebruiken. Dit versnelt de droogtijd en gaat ook nog eens pluis tegen.
  5. Haar naar voor en achter gooien. Helpt het haar sneller drogen en zorgt voor volume.
  6. Je handen gebruiken. Geef je zelf een hoofdmassage. Hiermee lift je met je vingertoppen je haar op en zo komt er meer lucht tussen. En als je krullend haar heb kun je je haar ook nog ‘finger-coilen’ (krul om vinger draaien).

Er zijn ook nog andere factoren die een rol spelen: recht en/of dun haar sneller droogt dan dik en/of krullend haar. Het weer/klimaar bepaalt ook hoe snel je daar aan de lucht droogt.