De eerste maand van een beginnende beautyblogger


6

Tot een maand gelden gebruikte ik termen zoals: look creëren, swatchen, review, pigmentatie, shoplog, stash, wishlist amper tot nooit. Tegenwoordig rollen ze dagelijks over mijn tong en uit mijn vingers.

Dit artikel gaat over de eerste maand van een beautyblogger. Vier weken geleden schreef ik het artikel “de eerste week van een beginnende beautyblogger” over onder andere de bezoekers, volgers en comments.

Intussen groei ik lekker door in bezoekersaantallen, reacties en views. Het aantal reacties is binnen 4 weken verdubbeld. Dit geeft mij een enorme boost om iedere dag een beter en leuker artikel online te zetten.

images

Hierbij deel ik graag de tips waaraan ik deze groei te danken heb

• Dagelijks bloggen
• Uniek content creëren (nieuw product reviewen)
• Artikel over vrij nieuwe tag plaatsen
• Een foto bij je gravatar als je een reactie achterlaat op een ander blog
• Foto’s nemen bij daglicht
• Alle comments lezen en reageren

Tijdens deze eerste maand zijn dingen die ik al wist extra bevestigd en ben ik een heleboel nieuwe dingen te weten gekomen over beautybloggen.

love blogging

Beautyblogs zijn een community op zich. Wat ik bijvoorbeeld niet wist is dat 1 op de 3 blog lezers zelf een blog heeft. De een is een intensievere blogger dan de ander maar bijna elke lezer heeft een blog. Een beetje zoals bijna iedere tiener en twintiger instagram heeft.

Laten we even de proef op de som nemen. Ben jij een kattenliefhebber? Heb jij minimaal 1 Apple product? Instagram je er op los? Is shoppen is jouw hobby? Kom je minimaal 1x per twee weken in de action? En hou jij van alles wat met beauty te maken heeft? Als je ja op minstens 3 van de 5 vragen hebt geantwoord dan voldoe jij aan het prototype beautyblogger. En waarschijnlijk blog je al, net als ik ☺