Eerste beautyblog filmpje


Bestyoubeauty draait nu een paar maandjes mee in ‘blogland’. Ik voel me al helemaal thuis in het wereldje. Inspiratie op doen, schrijven, foto’s maken, trendsspotten, mailtjes beantwoorden het hoort allemaal bij mijn dagelijkse activiteiten. Ook het maken van (youtube) filmpjes hoort voor mij in dit rijtje thuis.

Voordat ik m’n blog begon wist ik wel dat ik op gegeven moment ook filmpjes wilde maken. Wanneer precies, dat wist ik nog niet. Wat ik wel wil wist, was dat ik er klaar voor moest zijn. Ik vind het nogal wat, een filmpje van mezelf op internet te zetten. Achter een geschreven artikel met een paar foto’s kan je je nog een beetje verschuilen. Maar in een filmpje geef je veel van jezelf bloot.

Naast het feit dat het gewoon een beetje eng is om jezelf vast te leggen op beeld en het dan te delen met het wereldwijdeweb, heeft het ook veel voordelen. Het geeft bezoekers een compleet beeld van de persoon achter het blog. De persoonlijke touch geeft toch wel een extra dimensie aan de beleving van de lezer.

Ook is het zo dat een aantal van mijn lezers vragen om filmpjes. Dat begrijp ik ook wel want in een geschreven artikel, ben je soms toch een beetje beperkt in je uitleg. Soms is het ook gewoon handiger om een filmpje te maken.

Om een lang verhaal kort te maken, ik ga mijn eerste filmpje opnemen! Het idee alleen al vind ik super spannend :) Het gaat echt gebeuren. Er schieten me allerlei vragen te binnen: wat wordt het onderwerp van dit eerste filmpje? Hoelang moet het filmpje worden? Waar ga filmen en met wat ga ik filmen (macbook of camera)?

Volgende week ben ik van plan dit eerste filmpje te uploaden. Zo kan ik de aankomende dagen nog veel oefenen voor de camera. Wat ik ook wel nodig heb, ik vind het zo awkward om mezelf te horen en te zien in een filmpje. Wish me luck!

Hoe heb jij het maken van je eerste filmpje ervaren en wat zijn je tips?