Gekleurd haar verzorgen zonder: sulfaten, siliconen en parabenen


Ik gebruik nu pak ‘m beet een jaar, heel bewust haarverzorging producten. Dit betekent voor mij dat ik sulfaten, siliconen en parabenen vermijd. Ik koop geen product zonder om even de ingrediënten te checken.

In het begin kon ik dit nogal lastig en ingewikkeld vinden maar tegenwoordig is het appeltje-eitje.

Hier is laatst verandering ingekomen. Ik heb namelijk mijn krullen geblondeerd. Nu dat ik gekleurd haar heb, wil ik niet alleen mijn haar maar ook mijn haarkleur goed verzorgen. Ik wil de kleur zo lang mogelijk stralend houden en daar zijn de basics die ik gebruikte niet toereikend voor.

Gezien het feit dat veel grote merken al siliconen en parabeen vrije haarproducten verkopen dacht ik, dat het ook wel makkelijk zou zijn om dit te vinden voor gekleurd haar. Het liefst speciaal voor blond gekleurd haar.

Ik heb zowat alle drogisterijen afgestruind en no luck. Maar bij mijn vertrouwde action slaagde ik wel. Hier vond ik een conditioner van Pantene.  De Pro-V color protect & light waar ik voorlopig mee uit de voeten kan.

Toch blijf ik mijn zoektocht voortzetten. Het kan toch niet zo zijn dat je gekleurd haar niet kan optimaal verzorgen zonder gebruik te maken van sulfaten, siliconen en parabenen?

Deze conditioner is te koop bij action voor nog geen €2,00.