Geld verdienen met bloggen en wat erbij komt kijken


GeldverdienenmetjeBlog

Ik blog nu 2 maandjes en langzaam maar zeker druppelen de samenwerkingsvoorstellen binnen. Toen ik een poosje geleden het eerste mailtje hierover las, kon ik het amper geloven. Een organisatie die met mijn blogje in zee wilt, hoe cool is dat?!

Blij en trots dat waren de emoties die gierde door m’n lijf. Nu kan ik harde euro’s gaan verdienen met mijn blog.. ka-ching!

Super leuk natuurlijk maar er borrelen sindsdien ook een heleboel serieuze vragen bij mij naar boven:

  • Welk minimumbedrag vraag ik voor een advertorial
  • Over welke items wil ik niet schrijven op mijn blog
  • Hoe ga ik belastingtechnisch om met inkomsten via internet
  • Wanneer ben ik een hobbyist en wanneer een ondernemer?

De eerste twee vragen zijn persoonsgebonden. Ik moet voor mezelf uit zien te vogelen wat ik prettig vind en wat redelijk is.

geld-maakt-gelukkig

Ik ben als beginner geneigd om iedere samenwerking meteen aan te gaan. Ben allang blij dat er bedrijven zijn die met mij willen samenwerken. Maar ik ben ook een trouwe blog lezer en heb wel vaker artikelen gelezen over geld verdienen met je blog.

De meeste ervaren bloggers geven aan dat ze voor een duppie bedrijven lieten adverteren en dat ze hier achteraf spijt van hebben. Ik wil dezelfde fout niet maken.

De laatste twee vragen (belangrijke info voor beginnende bloggers) worden hier beantwoordt.

Of je binnenkort advertorials op mijn blog kan verwachten, dat weet ik niet. Misschien houd ik de boot voorlopig nog even af. Geldverdienen met bloggen is mooi meegenomen maar dan wel tegen voorwaarden waar ik me prettig bij voel.

Hoe kijk jij aan tegen: geld verdienen met je blog?