Hoeveel geld ik verdien met YOUTUBE


Naar iemands salaris vragen is universeel taboe. Geld is nou eenmaal een touchy subject. Ook onder bloggers & youtubers wiens hele leven publiek geheim is. Nieuwe media is onbekend terrein wat maakt dat het mensen nog nieuwsgieriger zijn naar wat hun favoriete youtuber zo’n beetje verdiend.  

Via via kwam ik op de site socialblade.com terecht. Een website die ik al een poosje met jullie wilde delen. Hier kan je namelijk zien hoe je er zelf voor staat als youtuber. Je kan zien in welke categorie je als youtuber valt en heel veel andere gedetailleerde info. Maar het meest interessante aan deze site is.. zien wat jezelf maar ook wat andere op youtube verdienen!

In eerste instantie dacht ik dat het onzin was. Pure speculatie. Maar dit kon ik makkelijk testen middels mijn eigen youtube kanaal. Hierboven zie je wat mijn maandelijkse youtube inkomsten gemiddeld bedraagt en ja het klopt! De schatting is wel erg ruim genomen maar het geeft wel goed weer per youtuber wat er ongeveer verdiend wordt.

Ben jij bekend met social blade?