Inner beauty: Herhaal of Herstel..


Een paar dagen terug, kwam ik op 1 of andere manier terecht bij mijn ‘inner beauty’ categorie. Iets wat al een hele poos niet meer verschijnt op Bestyoubeauty. Ik las de artikelen en kon af en toe niet geloven dat ik ze geschreven had. En al die leuke reacties waarin mijn lieve lezers zich blootgeven. Wauw!
Who knows.. one day een verzameling in de vorm van boek? Think Big Dream Bigger.. 

Maar dit soort artikelen komen niet zomaar aanwaaien. Het is meer een ingeving.. die ik al een tijdje niet heb gehad. Tot dat ik Rosie Pope Pregnant in Heels (love it) zat te kijken en ik dit voorbij hoorde komen… Repeat or Repair. En ja ik voelde een (inner beauty) artikel opborrelen :D Op zijn Nederlands: Herhaal of herstel.

We kennen allemaal het gezegde ‘fouten maken is mensenlijk’ & ‘je leeft en je leert’. Het is ook gewoon onmogelijk om geen verkeerde keuzes te maken. Het leven is nou eenmaal zou geprogrammeerd. Maar als je bewust je leven leidt dan zie je, dat een verkeerde keuze veel meer is dan alleen een valkuil.

  1. Fouten helpen jou te ontdekken wie je echt bent
  2. Fouten maken leert je te vergeven
  3. Fouten helpen je groeien en evolueren

Het is één ding om een fout te maken en een ander om dezelfde fout te herhalen.
Blijft het bij die ene keer, dan kan je het nog enigszins gooien op sjabloon-excuses: ik wist niet wat ik deed, het was een vergissing of het is me overkomen. Gebeurt het een tweede keer dan kan het niet meer. Je hebt de fout eigenhandig omgezet in een bewuste keuze.

Waarom herhalen we bepaalde fouten?

We ontwijken van nature pijn. Je raakt geen gloeiend heet bord aan of een een elektrisch geladen draad en je springt ook niet van een 10 verdiepingen flat af. Je weet dat het je pijn zal doen of erger. Bega jij die fout? Van je lang-zal-ze-leven niet!

Maar wanneer we geforceerd worden om een keuze te maken, waarvan het resultaat onzeker is dan nemen de meeste van ons een bepaalde beslissing. We gaan dan voor de optie die veilig aanvoelt. Namelijk kiezen voor een eerder gebruikte methode. Zelfs wanneer we weten dat die keuze niet goed voor ons is.

Wij mensen zijn nou eenmaal niet zo weg van verandering. We houden graag vast aan wat we gewent zijn. Zelfs wanneer het ons niet gelukkig maakt en we weten dat het niet juist is. Waarom? Omdat we bang voor het onbekende zijn. Uit angst en dit  is een emotie die je niet ‘front and center’ in je leven wilt hebben. Het zorgt voor stagnatie, ongeluk & verdriet.

Dus zet die stap naar het onbekende! Het zal je verassen. Je bouwt zelfvertrouwen op, maakt sterkere keuzes en langzaam maar zeker minder fouten.

#lifegoals