Inner beauty: kies de juiste mensen


Relaties. Je hebt ze in verschillende vormen en maten. Vriendschappelijk, zakelijk en natuurlijk liefdesrelaties. Persoonlijk hecht ik veel waarde aan mijn relaties. Niet zo heel gek want door de jaren heen, hebben er maar een handje vol standgehouden. Relaties waarvan ik dacht dat ze forever waren.. gone with the wind, niet zo fabulous.

Ik ben er heilig van overtuigd dat sommige mensen niets meer dan passanten in je leven zijn. Ze komen om wat van je te leren of andersom. Als ze dat hebben gedaan is hun missie volbracht en vertrekken ze weer.

Dit stukje van vertrek kan voor problemen zorgen. Vaak wil je zo iemand niet loslaten of weiger je te accepteren dat bij wijze van ‘de rit’ erop zit. Deze ontkenningsfase kan hardnekkige stress veroorzaken. Kosten wat het kost wil je een bepaald persoon in je leven houden. Terwijl je veel ruzie hebt, je niet gewaardeerd voelt, de ander niet begrijpt etc.

Hier komt het meest vermoeiende. Je gaat de persoon in kwestie willen veranderen. Dusdanig sleutelen totdat de ander zich naar jouw maatstaaf ‘normaal’ gedraagt. Ik denk dat dit voor vele een bekend probleem is. Want een ander veranderen is onmogelijk, echt. Er vindt alleen verandering plaats als iemand dat zelf wilt.

Hoe los je dit probleem dan op? Dit doe je doe je door te kiezen voor de juiste mensen in je leven. En ze accepteren voor wie ze zijn. Ieder mens heeft nare trekjes. Maar kies voor mensen met wiens vervelende trekjes, je nog blij door het leven kan. Dit zorgt voor gezonde relaties.

Sommige mensen verrijken je leven en andere verarmen je leven. Sommige mensen kosten je alleen maar energie en anderen geven je juist energie. Dit verschil zien is super belangrijk!