Inner beauty: positief blijven


De tijd vliegt voorbij. We zijn alweer in het laatste kwartaal van het jaar beland #hellooctober. De donkere dagen staan voor de deur. Dit kan ervoor zorgen dat je in een dip raakt. De welbekende ‘winter dip’ of ‘herfstblues’. Als het zonnetje zo weinig schijnt kan het soms moeilijk zijn om positief te blijven. In deze periode komt er namelijk niet altijd, na regen zonneschijn.

Of misschien doen de donkere dagen je helemaal niets maar zit het je allemaal gewoon even tegen. Dan is het moeilijk om positief te zijn en al helemaal om positief te blijven. Daarom hieronder een aantal behulpzame tips.

Praten lucht op

Denk vooral niet, dit is mijn probleem en ik wil er niemand anders mee lastig vallen. Wij mensen uiten ons graag. Delen helpt. Dus wanneer iemand vraagt hoe het gaat, antwoord dan niet met ‘goed’ maar probeer eens ‘matig’ of ‘kan beter’ uit. De mensen die om je geven bieden dan zeker een luisterend oor.

Onderneem actie

Iets waar je negativiteit mee aantrekt is doelloos zijn. Dag in dag uit hangen op de bank, daar word je niet blij van. Daarom is het belangrijk om te ondernemen. Iedere dag is een nieuwe kans om je dromen waar te maken. En als je hier alleen al naar handelt zal je zien dat je dip als sneeuw voor de zon verdwijnt.

Maak je gedachten leeg

Onrust in je hoofd is onprettig. Daarom is het belangrijk om je gedachten leeg te maken. Dit kan je op verschillende manieren doen: bidden, mediteren, je gedachte op papier zetten zijn een paar van de voorbeelden. Door deze methodes heb je als het goed is de negatieve energie niet meer in je.

Het is belangrijk om te beseffen dat je, meer dan instaat bent om je gedachten te beïnvloeden. Jij bepaalt hoe je denkt en hoe je je voelt!