Inner beauty: wat betekent twijfel?


twijfel

Iedereen twijfelt weleens. Wel die snickers of liever een kinderbueno? Het is de normaalste zaak van de wereld. Het wordt een probleem als je altijd twijfelt. Je laat je dan leiden door angst. Want stel dat je niet de juiste keuze maakt! Dit is een vraag die zich continue in je hoofd afspeelt.

Je begint te piekeren en hier bereik je niets mee. Door meer te denken los je niks op. Beter naar je gevoel luisteren dat helpt wel bij twijfel. Ergens van binnen weet je echt wel welke keuze je wilt maken.

Ken je dat gevoel van een spagaat? Je kan letterlijk geen kant op. In een spagaat zitten betekent vast zitten. Dit is figuurlijk te vergelijken met twijfel. Als je twijfelt sta je letterlijk stil, your stuck. Het is voor twijfelaars van belang om in beweging te komen.

doubt

Een gouden regel voor problemen oplossen is, er bewust van zijn dat je een probleem hebt. Als je het eenmaal hebt erkend dan kan je opzoek gaan naar de oorzaak. Dus waarom twijfel je altijd? Hieronder een aantal mogelijke redenen.

Bang de verkeerde keuze te maken

Het is heel logisch dat je de juiste keuze wilt maken. En vaak wil je waarschijnlijk helemaal niet kiezen. Als je dan toch gekozen hebt moet je ook nog dealen met het feit dat je geen garantie hebt. Als het niet uitpakt zoals je dacht dan heb je gefaald. Niet fijn maar je zit er niet aan vast. Je kan altijd opnieuw beginnen en een andere keuze maken.

Gebrek aan zelfvertrouwen

De meeste twijfel begint met twijfel aan jezelf. Je hebt een lage dunk van jezelf en denkt dat je een nieuwe situatie niet aankunt. Je blijft twijfelen en dit maakt, dat je als het ware het maken van keuzes ontwijkt. Dit heeft 1 groot nadeel en dat is: dat je nooit de juiste keuze zal maken. Je moet hiervoor een gokje wagen en dat is iets wat je niet doet.

Hoe groter het vertrouwen in jezelf, des te makkelijker maak je keuzes. Pakt de keuze anders uit dan je dacht? Dan vertrouw je jezelf er adequaat op te reageren. Zelfvertrouwen is, er van overtuigd zijn dat je wel een oplossing vindt. Wat er ook gebeurt.

In contact staan met je gevoel

Je verstand en je gevoel zijn twee verschillende dingen. Het is belangrijk om deze twee elementen goed op elkaar af te stemmen wil je minder twijfelen. Heel vaak staat je verstand in de weg omdat je hoofd vol zit met van alles en nog wat. Probeer één ding te houden: je hoofd twijfelt altijd maar je gevoel twijfelt zelden.