Innerbeauty: geduld is een schone zaak


love-is-patientIn de innerbeauty artikelen maak ik topics bespreekbaar die mij bezighouden. Iets waar ik echt nog tig zelf-help-boeken over moet lezen & tal Dr. Phill afleveringen moet bekijken is, geduldig zijn. Ieder mens heeft een dosis geduld meegekregen maar bij zijn ze een beetje en nog wat vergeten oepss :D

Je raad het al. Het innerbeauty topic van vandaag is geduld. Niet alleen geduld kunnen opbrengen voor een ander maar ook voor jezelf. Kalmte, lieflijkheid & optimisme zijn zo’n een beetje de ingrediënten voor geduldig zijn.

innerbErgens heb ik een tikker aanstaan. Eentje die maakt dat ik alles snel gedaan wil hebben. De reden dat ik als een ‘Razende Roland’ over de weeg sjeez terwijl ik niet eens te laat ben. De reden dat ik mij groen en geel erger als ik voor de kassa in de ‘langzame rij’ sta terwijl ik nul-punt-nul haast heb. Ik heb nog heel veel van dit soort irrationele voorbeelden. De lijst is lang, trust me.

Waarom staat dat tikkertje aan? Welke van de ingrediënten mis ik? Kalmte, ja. Als mensen mij moeten beschrijven zal kalm niet snel voorbij komen. Lief vind ik mezelf wel, alhoewel ik scherp uit de hoek kan komen maar dat is niet slecht bedoeld. Optimisch ben ik, dat weet ik zeker. Ik zie het glas altijd halfvol en ik weet dat na regen zonneschijn komt.

So there you have it. Ik mis kalmte. Goed om te weten. Nu alleen even uitvogelen waar dat te koop is :P

Hoe geduldig ben jij?