Natuurlijke haar olie(en) en de voordelen


HaarolieOns eigen haar produceert van naturen olie ook wel sebum genoemd. Maar door het dagelijks in model brengen (fohnen, tangen) en door onze leefomgeving (vervuild milieu) neemt de aanmaak van deze olie af.  Hierdoor kan je haar beschadigt raken waardoor het er droog en ongezond uit komt te zien.

Om de conditie van je haar te verbeteren zonder het tot een jongens kopje af te scheren, kan haarolie jouw redmiddel zijn. Er zijn verschillende soorten natuurlijke olie die je haar de nodige voeding kunnen geven die het mist.

In dit artikel zie je 4 soorten olie voorbij komen waar ik niet meer zonder kan.

Kokosolie

Dit is een van de weinige soorten olie waarvan wetenschappelijk is bewezen dat het het haar diep doordringt. Het hydrateert super goed en voorkomt verdere uitdroging. En het geeft je haar geweldige glans!

Olijfolie

Deze olie in je haar voorkomt dat het haar futloos en beschadigt raakt. Ook verbetert het de sterkte van je haar en als klap op de vuurpijl stimuleert het haargroei.

Casterolie

Ook wel wonderolie genoemd. Deze olie bevat essentiële Omega 9 vetzuren. Goed voor hoofdhuid en haar, casterolie versoepelt het haar en maakt het haar voller!

Arganolie

Het fijne aan arganolie is dat het niet vettig is. Het gaat pluis tegen en maakt het haar makkelijk doorkambaar en handelbaar. 

 

Wat is jouw favoriete haarolie?