Nineties comeback


De nineties, het was een tijdperk met uitgesproken mode, waar we in het nieuwe millennium vaak smakelijk om gelachen hebben. Fotoboeken waarin mensen te zien waren met plateauzolen, en naveltruitjes verdwenen achter in de kast. De modepolitie haalde je van de straat als je met een scrunchy in je haar in het openbaar verscheen. En broeken met een hoge taille, daar kon je je ook niet in vertonen. Maar de modewereld is altijd in beweging en vele trends komen en gaan. Natuurlijk komen ook veel trends uit de nineties weer terug. Hier een paar modeartikelen op een rijtje die je het komende seizoen weer in je kast mag hangen.

Het naveltruitje

Het naveltruitje, met de winter in aantocht niet het eerste kledingstuk waar je aan denkt, maar draag het met een highwaisted jeans of rok en je bent good to go. Je kunt je buik ook bedekken door nog een shirtje onder het truitje dragen. Je hoeft dus helemaal geen strak afgetrainde, platte buik te hebben om mee te kunnen doen met deze trend.

Nog een interessant feitje. Het bericht heeft mij bereikt dat zelfs mannen (ja je leest het goed) hun afgetrainde buikspieren tegenwoordig zonder schaamte mogen tonen in een naveltruitje (zie dit bericht). Ik geloof niet dat ik dit direct wil toejuichen…

De blokhak

Jaren zag de modepolitie erop toe dat ze niet in het straatbeeld verschenen, maar het mag weer: de blokhak. Ik liet laatst al mijn cute cut-out boots met blokhak zien en de complimentjes waren niet van de lucht. Ik ben erg blij met deze trend, want blokhakken lopen een stuk comfortabeler dan de stilettohak. Voor leuke enkellaarsjes met blokhak kun je eens in deze webshop kijken. Sowieso lijken heel grove schoenen weer helemaal terug te komen, de plateauzool mag je namelijk ook weer uit de kast halen.

De haarband

Een paar maanden geleden postte ik al een berichtje over leuke festivalaccessoires die ik bij elkaar had gezocht en daar zag je hem al voorbijkomen: de haarband. Specifiek het dragen van een zakdoek of bandana is weer helemaal hip. (Zie hier ook het neonsjaaltje in deze post, nog een trend uit de nineties!) Voor inspiratie hoe je een haarband leuk kunt dragen kun je hier een kijkje nemen.

De high waisted jeans

Om het rijtje af te sluiten: de high waisted jeans. Jarenlang vond je niets anders dan heupbroeken in de winkels, maar de hoogte van de broek kruipt weer omhoog. Een heel sexy trend, want met een paar mooie hakken onder een broek met een hoge taille lijken je benen echt eindeloos lang.