Review: Ghassoul Poeder Argantheek


gass1
In het unboxing filmpje stelde ik de vraag: ‘van welk product zie je het liefst een review?’. De meeste stemmen gingen naar de Ghassoul poeder. Ik was er zelf ook erg benieuwd naar dus dat kwam goed uit. 

Ghassoul of Rassoul kleipoeder komt uit de Moulouya vallei in Marocco. Ghassoul / Rassoul is afgeleid van het werkwoord `Rassala` wat in het Arabisch `schoonmaken` betekent.

Deze veelzijdige poeder is te gebruiken voor gezichtsmaskers, haarmaskers, lichaamspakkingen en als alternatief voor zeep, douchegel en shampoo. Een goed alternatief dus bij allergieën en huidproblemen zoals eczeem en psoriasis. De kracht zit in het opnemen van afval-en gifstoffen, de antiseptische werking en de verschillende huidverzorgende mineralen.

Ghassoul zuivert, ontspant en verkwikt het lichaam op natuurlijke wijze en houdt de biologische balans van de huid in tact.

gass2

Neem voor een gezichtsmasker ongeveer 10 gram en voor een lichaamspakking ongeveer 140 gram. Dit kan minder of meer zijn naar eigen voorkeur. Vermeng de Ghassoul in een bakje met heet of kokend water. Ghassoul neemt 4 keer in volume toe door het toevoegen van water. Vlak voor gebruik eventueel nog een keer heet water toevoegen. 

gass4

Zeer warm aanbrengen voor een weldadige werking van de pakking of het masker.  Je voelt na 5 minuten al dat de masker je gezicht als het ware strak trekt. Ongeveer 10-15 minuten laten intrekken. Vervolgens grondig afspoelen met lauw water.

gass3

Na het drogen de huid of het haar insmeren met A&M Argan olie. Je kan de argan olie ook aan de gezichtsmasker toevoegen. Het insmeren met argan olie is wel echt nodig. Na de masker is de huid namelijk een beetje droog. Lekker insmeren met de olie en je gezicht voelt zacht en egaal aan. Zeker voor herhaling vatbaar!

Ghassoul poeder is hier te koop en kost €6,95