Shampoo is onnodig en slecht voor het haar


Cocos&Argan
In een ver verleden had ik ooit in een blad gelezen dat Alicia Keys geen shampoo gebruikte. Het zou niet goed voor het haar zijn. Ik vond het maar een vreemd verhaal en heb er verder geen aandacht aan geschonken.

Nu jaren later, gebruik ik zelf al zo’n zes maanden geen shampoo meer. Als ik mijn haar had gewassen met shampoo was het vreselijk. Krul loos, statisch, pluizig en futloos. Ik had alle soorten shampoo gebruikt: Andrelon, glis kür, L’Oréal, Nivea noem het maar op en ik heb het gebruikt. Ik besloot om volledig te stoppen met het gebruik van shampoo.

Ik verdiepte me de origine van shampoo en wat er precies in zit. Blijkt dat er in de doorsnee shampoo behoorlijk wat agressieve reinigingsmiddelen zit (ammonium laureth sulfate, ammonium lauryl sulfate, sodium laureth sulfate, sodium lauryl sulfate, etc.).

Deze sulfaten zitten voornamelijk in de shampoo omdat wij schoon haar associëren met een schuimend sopje. De sulfaten creëren dit schuimend sopje. Dit is helemaal niet nodig om het haar schoon te krijgen wanneer je siliconen vermijd. Enkel conditioner volstaat al om het haar schoon te wassen.

Dit zelfde sopje zorgt er ook voor dat het haar gestript wordt van alle moisture. Het haar wordt ook volledig ontdaan van de nodige oliën die het zelf aanmaakt. Vooral golvend en krullen haar ondervinden hier enorm veel nadeel van.

Op de bovenstaande afbeelding zie je de twee conditioners Coco’s Care & Argan Care waar ik super tevreden over ben sinds mijn No Poo journey.

Deze zijn te koop bij de Action voor €1,29

Ben jij bekend met de No Poo Methode?