Update: Blond gekleurde krullen


PicMonkey Collage3.jpgOngeveer 3 maandjes geleden koos ik voor een rigoreuze verandering. Ik ging van zwart-bruin naar blond haar. Dit ging niet zonder slag of stoot en mijn arme haartjes

hebben wel even moeten afzien.

Krullen voor.png  voor

In dit artikel deel ik mijn eerste ervaring met gekleurd haar en laat ik weten of mijn haar zichtbaar is beschadigt door het blonderen. Mocht je zelf met het idee spelen om van donker haar naar blond te gaan, dan zal je hier zeker wat aan hebben.

krullen rood tussen.jpg tussentijds

Om te beginnen, kort na het knippen en kleuren bij de kapper was mijn haar kwa textuur niet veranderd. Volgens de kapper kan krullend haar ook veel meer hebben dan bijv. stijlhaar als het op haarkleuring aankomt. Dit wist ik niet.

Na een week of twee merkte ik op dat mijn haar wat droger dan normaal aanvoelde. Niet heel erg maar wel dusdanig dat het mij opviel. Dit heb ik weten te behandelen door 1x per week mijn haar een voedende maskers te geven. Problem solved.

Lash3 na

Wat ook een bijkomstigheid kan zijn van haarkleuring is dat de definitie van je haar veranderd. Dit is bij mij van toepassing. Door de blondering zijn mijn krullen lichtelijk uitgerekt. Van spiraal krullen die je op de eerste foto ziet, naar meer s-vormige krullen wat op de laatste foto te zien is.

Ik heb me van alles laten vertellen voordat ik mijn haar van donker naar licht kleurde. Het zou super schadelijk zijn, je haar in stro doen veranderen, afbreken, uitvallen etc. Gelukkig blijkt het (voor mij) reuze mee te vallen. Natuurlijk krijgt je haar een behoorlijke opdonder na alle kleurbeurten maar het is aan jou hoe je je haar hierna verzorgt.