Vettig haar voorkomen met olijfolie spray


DSC03264De laatste tijd ben ik helemaal in to organic producten. Puur natuur daar moeten ik het van hebben. Dat doet me goed. Ik heb al een heel artikel gewijd aan kokos olie en hoe geweldig ik het vind. Ik heb er nog één.

Olijfolie! Al ruim 5000 jaar (als ik root stimulator mag geloven) wordt olijf olie gezien als vloeibaar goud. Tegenwoordig wordt olijfolie nog steeds gezien als zeer waardevol. Het is rijk aan omega-3, mineralen en gezonde vetten die een positieve invloed hebben op celstof wisseling. Bij regelmatig gebruik, is olijfolie historisch bekend om het herstellen van elasticiteit en hydratatie van het haar.             

Ik ben begonnen met pure olijfolie als haar masker. Maar dit bleek geen goede combinatie want mijn haar reageerde er niet op zoals ik het graag heb. Het werd veelte zacht, glansde iets te veel voor mijn smaak en was kinda greazy. Ik was totally bummed want ik wilde wel graag dit “liquid gold” aan mijn haar regime toevoegen. Maar als het gewenste resultaat niet wordt bereikt dan houdt het gauw op.

Gelukkig bleek er een oplossing te zijn die ik via via te horen kreeg. Olive oil sheen spray van de Organic root stimulator lijn. Deze spray is non-greasy en ontwikkeld om de natuurlijke balans van het haar te herstellen. Dit product bevat geen sulfaten, parabenen en siliconen. De spray is licht en verzwaard het haar niet.

Ik spray de root stimilator 1 keer per week in m’n haar. Bij het gebruik van sprays kan je liefst 20 tot 25 cm afstand houden van het haar zodat er niet teveel op 1 plek terecht komt. Ik spuit het over het gehele haar. Masseer het een kleine 5 minuten in laat het nog 10 minuten inwerken en was het er dan uit.

Ik gebruik de spray nu een maand of 3 en ben super tevreden. Mijn haar krijgt de juiste voeding waardoor ik minder gespleten punten heb en minder uitval tijdens het kammen. Wel de lusten (vitamine E, omega3) en niet de lasten (vettig haar) van olijf olie het vloeibaar goud ☺

De olive oil sheen spray kost €4,95 & is te koop bij de toko.

Gebruik jij olijfolie voor je haar?