Waarom zetten we al eeuwenlang een roze/rood achtig goedje op onze wangen?


Blush

Zonder blush is mijn make-up tasje niet compleet. Net als mascara is het opzetten van blush iets wat ik zelden tot nooit vergeet. Mijn twee favorieten rouges zijn op dit moment Catrice love & peach en de Sleek rose gold. Zo subtiel mogelijk op de appeltjes van de wangen met lichte stroken naar de jukbeenderen. Voor een warme, jeugdige uitstraling. Hierboven zie je links Sleek rose gold en rechts de Catrice defining love & peach blush.

 

Sleek rose gold

De Sleek  blush heeft een rode ondertoon met een gouden shimmer. Genoeg pigmentatie dus een kleine beetje op je kwast is meer dan voldoende. Persoonlijk ben ik niet echt weg van glitters. Ook de rode ondertoon kan er soms voor zorgen dat ik er wat verhit uit zie (zie linker foto). Met een full make-up face staat het wel heel mooi. Deze blush gebruik ik dan ook graag bij een feestelijke gelegenheid.

Catrice peach blush

De Catrice love & peach blush is mijn absolute fave. Niet te heftig maar wel goed aanwezig. Dit is mijn dagelijks go to blush. Geen shimmer en poes pas maar een mooi egaal perzik kleurtje. Love it!

Dat blush een onmisbaar make-upje is dat zullen de meeste meiden wel met mij eens zijn. Maar waarom zetten we al eeuwen lang dit roze/rood achtig poedertje op onze wangen?

Waar ik achter ben gekomen, door wat rond snuffelen op het net is het volgende: in de prehistorische tijd is een mooie vrouw in eerste plaats een vruchtbare vrouw. De oerman gaat opzoek naar de meest vruchtbare vrouw om zich mee voort te planten. Rode wangetjes werd gezien als teken van vruchtbaarheid.

Om de mannen een beetje te beïnvloeden (we zouden geen vrouwen zijn als we dat konden laten :) ) begon de vrouw dikke aardbeien en bessen pasta op haar wangen te smeren. De vrouw die er het gezonds uitzag had het dus voor het kiezen als het op mannen aankwam.

Ik kan bijna niet geloven dat onze welgeliefde, schattige, aaibare blush zo een seksistische achtergrond heeft.

Om  terug te komen op de vraag  “ Waarom gebruiken we (vandaag de dag) blush? ” Ik denk om er healthy  en sexy uit te zien. Niet speciaal voor de mannen maar gewoon voor onszelf. Looking good feeling great, toch?

Wat denk jij?