Wenkies maken de vrouw


IMG_3775

Wenkbrauwen ze kunnen je maken of breken. Oké, dat is misschien overdreven maar zo voelt het vaak wel aan voor mij. Wenkrauwen of wenkies zoals ik ze zelf noem bepalen grotendeels je gezichtsuitdrukking, laat je neus breder of smaller lijken en laten je gezicht spreken of niet. De mogelijkheden die wenkies bieden zijn eindeloos.

Mooie wenkbrauwen, ik ben er niet mee geboren. Was dat maar waar. Wat ik wel mee heb gekregen zijn zijn korte, brede, vormloze wenkies vol gaten. Alsof dat niet erg genoeg is heb ik een hele scherpe hoek in m’n wenkies. Hierdoor kan ik er continue verast en boos uitzien. Het ergste was toch wel dat mijn wenkies heel hoog stonden. Zo hoog dat ze eerder op mijn voorhoofd een plekje hadden dan iets boven mijn ogen. Zo niet de bedoeling!

IMG_2301IMG_2251 Jarenlang liet ik mijn wenkies met touw epileren in een schoonheidssalon. Echt tevreden was ik nooit en het deed vreselijk veel pijn! Het was vaak te dun, te hoekig en te kort. Op een dag was ik het zat. Dit moet beter kunnen dacht ik bij mezelf. Ik ben voor de spiegel gaan zitten bekeek wat youtube tutorials en ging aan de slag. Gelukkig kom je met een scherp geslepen wenkbrauwpotlood heel ver :)

Wat heb je nodig om de perfecte wenkbrauw te creëren?

1. Spiegel
2. Pincet
3. Schaartje
4. Wenkbrauw potlood
5. Youtube wenkbrauw tutorial

De mooiste wenkies zijn voor mij wenkies die er natuurlijk uitzien en symmetrisch lijken. Het moeilijkste is een goed begin maken, wanneer je dit kan dan hoef je alleen nog maar de natuurlijke vorm van je wenkies te volgen en waar nodig in te vullen. De wenkbrauw moet van onder, in een licht diagonale lijn omhoog lopen tot je natuurlijke hoek en dan weer lichtjes omlaag. Dit geeft je gezicht een mooie vorm en draagt bij aan de juiste verhouding van het gezicht.

Ben jij tevreden over je wenkbrauwen?