Woensdag weetjes: ArganOlie


arganolie1Arganolie is naast kokosolie mijn ‘holy grail’. Deze olie heeft een zeer positief effect op mijn haar. Reden genoeg om er het fijne van te weten. Ook benieuwd naar deze wonder olie? Lees dan snel verder

Herkomst Arganolie: De arganboom groeit enkel in het zuiden van Marokko, en wordt uitsluitend geproduceerd door de Berberstammen in de omgeving van de arganbomen plantages.

Arganolie wordt meer en meer gebruikt in cosmetische producten: Arganolie is populair bij het gebruik voor cosmetische doeleinden

Empowering van Berbervrouwen in Marokko: Al eeuwenlang wordt de productie van arganolie uitgevoerd en beheerd door berberstammen. Tegenwoordig wordt argan olie steeds vaker geproduceerd door coöperaties van berbervrouwen. Daarnaast zijn deze Marrokkaanse coöperaties erg nuttig voor de economische en sociale status van de vrouwen in de argan boomgaarden. Door de coöperaties kunnen ongeveer duizend vrouwen in Marokko hun gezinnen onderhouden.

Arganolie haar: Arganolie bevat essentiële vetzuren, dit zijn vetzuren die ons lichaam zelf niet aanmaakt en dus aangereikt moeten worden van buitenaf. Dit kan bijvoorbeeld door het regelmatig insmeren van pure argan olie in het haar.

Laat de Arganolie ongeveer 20 minuten intrekken en was het haar daarna zoals u gewend bent. Het beste resultaat bereik je door ook een shampoo en conditioner op basis van Arganolie te gebruiken. Je haar zal voller aanvoelen en een prachtige glans bevatten.

Arganolie nagels: Regelmatig insmeren met Arganolie verzorgd je nagels waardoor ze mooi glanzen en minder snel afbreken. Nagelriemen blijven soepel en zien er gezonder uit met een regelmatige behandeling van arganolie. Smeer, bijvoorbeeld met een wattenstaafje, een kleine hoeveelheid Arganolie op je nagels en masseer het goed in. Geef de Arganolie de tijd om in te trekken, dus niet meteen nagellak gebruiken!