Woensdag weetjes: over chocolade!


chocoIk hou van chocolade. Ik eet het niet iedere dag toch leg ik al te graag een reep chocolade in mijn mandje tijdens het shoppen. Maar wat weet ik nu precies over dit heerlijk ‘verwen-moment’? Lees hieronder een paar interessante weetjes..

Weetjes!
  1. Chocolade stimuleert de samentrekkingscapaciteit van de spieren van de darmwand en bevordert voedseltransport.
  2. Chocolade is verslavend. Onderzoek heeft aangetoond dat chocolade stoffen bevat die verwant zijn aan stoffen aanwezig in cannabis.
  3. Dagelijks een paar blokjes chocola heeft een bloeddrukverlagend effect.
  4. Vrouwen die chocola eten hebben een beter seksleven dan vrouwen die geen chocola eten.
  5. Chocolade is giftig en in sommige gevallen zelfs dodelijk voor zowel honden als katten. De boosdoener is theobromine. Zelfs kleine hoeveelheden van deze stof kunnen bij honden en katten aanleiding geven tot hartritmestoornissen, diarree, overgeven, interne bloedingen, epileptische aanvallen en een hartstilstand.
  6. Er is een bloem die naar chocolade ruikt, namelijk de ‘Cosmos Astrosanguineus’.
  7. Azteken (toenmalige inwoners van Mexio), verbonden cacao aan de godin van de vruchtbaarheid. Ze dronken xocoatl, een chocoladedrank op smaak gebracht met vanille, chilipeper en piment.
  8. De stof “fenylethylamine”, in chocolade is verantwoordelijk voor het stimuleren van de hersenen op positieve wijze. Het maakt dat je je gelukkig voelt.