Woensdag Weetjes: Rekensom advertorial, btw afdragen


Vandaag deel ik woensdag weetjes. Voor dit artikel ga ik opzoek naar het antwoord op ‘blog gerelateerde’ vragen. Handige weetjes waar je wellicht wat aan hebt.

Belasting

Gister belde ik met de belastingdienst. Ik loop namelijk al een tijdje met een aantal vragen. Wat ik mij o.a. afvraag is: hoe is het geregeld met het bruto netto sommetje, als het aankomt op een betaalde samenwerking op je blog?

Telefonisch opzoek gaan naar het antwoord, op deze vraag was geen succes. Dametje aan de lijn wist mij heel goed in de wacht te zetten maar het geven van de juiste info, ho maar! Dan maar online research doen. Hier kwam ik het antwoord wel te weten.

Alles wat je verdient dien je door te geven aan de belastingdienst. Maar tot een bedrag van €1345,- betaal je geen btw! Je hebt tot €1345,- dus recht op het volledige bedrag zonder dat er een bruto-netto sommetje aan vooraf hoeft te gaan.

Prijs advertorial

Iets wat ik me ook al een tijdje afvraag is: ‘hoe bepaal je de prijs van een advertorial op je blog?’. De meeste (beauty)bloggers zijn geen journalisten. Het begint meestal als hobby en groeit dan uit tot meer. Dat maakt het best moeilijk om de waarde van je blog te bepalen. Zijn er richtlijnen en bestaat er zo iets als een minimumbedrag?

Na heel wat zoekwerk vond ik dan eindelijk de antwoorden op Lisanneleeft. Er is namelijk een rekensom in het leven geroepen. Het startbedrag is €50,- ongeacht de pageviews en bezoekersaantallen. En per 1000 unieke bezoekers per maand gaat je prijs met 10 euro omhoog!

Voorbeeld: je hebt deze maand 1200 unieke bezoekers op je blog gehad jouw prijs is dan 1200 unieke bezoekers:100  +€50 (startbedrag) = 62 euro.

Hou er wel rekening mee dat je het aantal unieke bezoekers aanhoudt die Google Analytics weergeeft.

Dit zijn de woensdag weetjes voor deze week. Volgende week meer ;)

 

En zit je goed in de buurt als het aankomt op de prijs die je vraagt voor een advertorial?