Woensdag weetjes: tegen muggenbeet


mug

Het is echt officieel zomer, mijn favoriete seizoen. Maar in de zomer zijn insecten op hun actiefs, vooral muggen. Ik ben altijd de klos als het op die beesten aankomt.

Gelukkig zijn er tips om de muggenbeet te voorkomen of de jeuk te verlichten als het kwaad al is geschied. Het is natuurlijk alles behalve mooi om met rode jeukende bulten rond te lopen.

In dit artikel deel ik wat weetjes om muggenbeten te voorkomen of muggenbulten verzachten.

Weetje 1: Floral print is helemaal hot en happening maar wist jij dat je grote kans op een beet hebt wanneer je een bloemenprint draagt? Insecten worden aangetrokken door felle kleuren.

Weetje 2: Je hebt vastwel gehoord dat mensen met zoetbloed sneller worden gebeten. Dat is een fabel. Toch wordt de een meer geprikt dan de ander. Dit ligt aan of transpiratie. Iemand die s’avonds veel zweet loopt meer kans op een muggenbeet

Weetje 3: Je bent gebeten en je hebt jeuk. Je weet dat het niet verstandig is om te jeuken maar het kriebelt zo erg. Wat je kan doen is azijn op je muggenbeet smeren. Het prikt even maar daarna ben je van de jeuk verlost!